Se pare ca “rusificarea” Moldovei de peste Prut incepe, incet, incet, sa-si piarda din consistenta! Asa se explica faptul ca din ce in ce mai multi tineri basarabeni isi doresc sa intre in posesia cat mai multor carti scrise in limba romana , ceea ce este un semn bun. Ultima deplasare la Chisinau a presedintelui Basescu a scos mai pregnant la iveala dorinta moldovenilor de a avea cu tara mama legaturi multmai stranse. Plecarea de la putere a presedintelui Voronin poate insemna recapatarea sperantei ca, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, unificarea Basarabiei cu Romania sa devina un fapt concret.
Am primit de la un prieten un apel al Ligii Studentilor Basarabeni din Romania, de colectare de carti scrise in limba romana. Iata acest apel :

Liga Studentilor Basarabeni din Romania a lansat recent o campanie nationala de colectare de carte in limba romana ,,Trimite o carte peste Prut. Sunt binevenite carti de literatura romaneasca si universala, istorie, poezie, enciclopedii, atlasuri, carte scolara. Campania are ca beneficiari scolile si bibliotecile din satele Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreana. Aceste scoli si biblioteci au fost selectate dupa criteriul lipsei de carti in limba romana si a numarului de copii inscrisi. Date de contact Bucuresti: Dan Nicu 0747.733.256, Tudor Cojocaru 0743.778.940 Cluj Napoca: Elena Biciuc 0748.252.786 Timisoara: Svetlana Ursu 0745.966.170 Iasi: Igor Drangoi 0753.376.512. Daca nu poti dona o carte, te rog macar trimite acest mesaj prietenilor tai!